Yr får ny mobil nettside

Nå fornyer vi de mobile nettsidene til Yr. En splitter ny tjeneste er klar for å gi deg været på en ny måte.  De gamle mobilnettsidene var laget før smart-telefonen kom. Med det nye designet, har vi lagt vekt på å utnytte smart-telefonens fordeler.

Endringene vi nå gjør på Yr gjelder kun de mobiltilpassede nettsidene. Yr på PC og mobilappene fortsetter som før.

Fordeler med Yrs nye mobilsider

De nye sidene utnytter trykkskjermen på mobilen. Vi har laget en ny flyt i interaksjonen der vi blant annet drar nytte av trykkskjermen og sveipe-funksjonen for en mer sømløs overgang mellom time-for-time og langtidsvarsel.

Vi erstatter m.yr.no (venstre) med de nye sidene (høyre)

Dette er nytt:

• Ny sømløs overgang mellom kort- og langtidsvarsel. For langtidsvarselet ruller du nedover på siden. Vil du ha time for time klikker du deg inn på selve dagen og sveiper bortover.

• Bedre søk. Visste du at du kan søke i over 10 millioner steder på Yr, både i Norge og resten av verden? Stedsnavnsbasen er generelt forbedret, i tillegg har vi en ny funksjonalitet, - “i nærheten”-søk. Dette er en egen knapp du kan trykke på dersom du skal søke opp været der du er, enten du ikke gidder å skrive inn navnet, eller kanskje ikke kjenner navnet på stedet du er? Klikk i søkefeltet, så dukker knappen opp.

Lokasjonssøk

• Oppsummering av døgnet. I dagsvisningen oppsummerer vi nå den viktigste informasjonen for døgnet: Minimum og maksimum temperatur, total nedbørsmengde og sterkeste vindstyrke.
  • Værgraf. Nytt på tjenesten er en egen værgraf som viser utviklingen av været over ti dager, foreløpig med symboler, temperatur, nedbør og vindstyrke og -retning. Denne grafen viser de neste ni dagene, og ved å klikke på en dag utvider grafen seg til å inkludere time for time gjeldende da.

• Mulighet for nedbør. Som kjent er værvarselet dessverre ingen fasit, men en prognose for været som kommer. Og fordi mange tolker varselet ut fra værsymbolet alene, så vil det i usikre perioder være utfordrende å formidle dette: Noen ganger viser vi et vær-symbol uten nedbør, mens det er fremdeles finnes en liten mulighet for at det allikevel vil komme noen drypp. Derfor viser vi nå Mulighet for nedbør på langtidsvarselet.
  • Fornyet nedbørskart. Noen framhever nedbørskartet (radar) som en grunn til å bruke mobilsidene. Dette kartet viser hvordan nedbørsbygene beveger seg, og gir deg oppdatert informasjon om nedbøren i tid og rom, - mer enn vi klarer å formidle med bare symboler.

Det nye nedbørskartet er laget i blåtoner for å ta hensyn til fargeblinde (det tidligere kartet inneholdt rødt og grønt).

Mulighet for nedbør og ny kartvisning

• Bedre lesbarhet. I tillegg til bedre “klikkbarhet” har vi lagt vekt på bedre lesbarhet, med større skrift og mer luft.
  • Ny visuell design. De nye sidene har ny Yr-logo og nye værsymboler. De nye værsymbolene har også tv-værmeldingen tatt i bruk.

Lykke til med bruken av de nye mobilsidene! Vi er alltid lydhøre for konstruktive innspill, så send oss gjerne tilbakemeldinger og kommentarer til de nye sidene vi har utviklet.

Tjenesten vil fortsette å utvikle seg framover. Hva vi arbeider videre med kan du lese mer om her: Ønsker du mer funksjonalitet på den nye mobilsiden?