Hvorfor ser mobilsiden til Yr forskjellig ut på ulike telefoner?

Vi ønsker gjerne å gi alle en god opplevelse når de besøker våre nettsider. I praksis er dette en svært krevende øvelse.

Opp gjennom årene har det blitt lansert et stort antall forskjellige nettlesere i forskjellige versjoner på forskjellige plattformer: Vi snakker om mange tusen kombinasjoner!

Alle disse kombinasjonene kan oppføre seg forskjellig.

Det finnes et stort antall mobiltelefoner der ute.

Hva betyr dette for brukeropplevelsen

De fleste av våre brukere har moderne, nyere telefoner, og vi har prioritert å lage en nettside som fungerer optimalt for disse. Samtidig ønsker vi ikke å ekskludere brukere som benytter eldre mobiltelefoner og nettlesere. Yr skal kunne gi deg et værvarsel uansett, men visningen og funksjonaliteten kan være noe redusert for enkelte brukere.

Vi deler grovt sett brukerne våre inn i to kategorier: De som har en "moderne nettleser", og de som har en eldre nettleser.

For å avgjøre dette, sjekker vi om den aktuelle nettleseren har støtte for de teknologiene som kreves for å få en optimal opplevelse. Dersom nettleseren ikke støtter det som trengs, vil en noe forenklet versjon av nettsiden bli levert til brukeren.

Den enkle versjonen av mobilsiden til Yr vil alltid inneholde:

• Språkvalg
  • Stedssøk
  • Søkeresultater
  • Langtidsvarsel i tabellformat
  • Detaljert værvarsel (time-for-time) i tabellformat

Standard visning til venstre, forenklet versjon for eldre nettlesere til høyre

Funksjonalitet vi ikke støtter for alle nettlesere

Favoritter

Lagring av favoritter og listen over sist besøkte steder krever støtte for localStorage. Et tips her kan være å heller lage bokmerker i nettleseren eller på din hjemskjerm for steder du ofte besøker.

Siden vil også kunne oppleves noe tregere, da hver interaksjon med siden vil kreve en ekstra runde via våre servere (isteden for at nettleseren er ansvarlig for å generere innholdet).

Lokasjonssøk

Det er også andre faktorer som kan avgjøre hvilke muligheter brukeren får. For eksempel vil "I nærheten"-valget, hvor Yr finner ut hvor du er og gir deg varsel for dette stedet, kun fungere dersom du har en nettleser og en enhet som støtter lokasjonssøk.

Her vil tilgang til GPS spille inn, men også om nettleseren kan nyttiggjøre seg informasjon fra GPS'en, og om den har fått tillatelse til å bruke denne informasjonen.

Værgraf

Til grafikk har vi valgt å bruke teknologien SVG. Dette tillater at siden kan skaleres opp og ned uten at grafikken blir kantete og rar. SVG lar oss også tegne grafsiden direkte i nettleseren basert på data som allerede er lastet til tabellsiden, noe som gjør at navigasjon mellom sidene vil gå raskere. For eldre nettlesere som ikke har støtte for SVG bruker vi isteden "vanlige" bilder (PNG) for logoer og symboler, men dette fungerer ikke for selve grafen. Den vil derfor ikke vises på nettlesere som ikke støtter SVG.

Nedbørskartet

Nedbørskartet blir tegnet ved hjelp av Canvas og Javascript, og vil ikke fungere i alle nettlesere.