En ny måte å se været på

Med omkring tre millioner unike brukere hver uke har Yr-appen for lengst befestet sin posisjon som en av de mest populære værtjenestene i verden (femte største, for å være helt presis). Til tross for mange brukere av den 7 år gamle gamle traveren var det likevel på tide med noe nytt.

Sterk konkurranse i app-verdenen og en utdatert brukeropplevelse var noe av årsaken.

Men ingen grunn til bekymring! Bare se her:

Ja takk, begge deler

Arbeidet med ny app har pågått i over ett år. Skissene og versjonene har vært mange. Etter tilbakemeldinger, brukerintervjuer, geriljatester og diskusjoner endte man til slutt opp med en naturalistisk og detaljrik visualisering av værvarselet. Vær er visuelt, så hvorfor bare lese værvarselet når du også kan se det på en himmel?

Konseptet på første side går ut på at man sveiper bortover en himmel mens man ser det animerte været endrer seg 48 timer frem i tid. Animasjonen er basert på det samme værvarselet som du finner i tabellen. Skyene er designet for å ligne det realistiske værbildet på (den ordentlige) himmelen. Jo mer nedbør som er meldt desto mer regn, snø eller sludd vises på skjermen. Enten dalende fredelig ned eller fykende sidelengs – alt etter hvor mye vind som er meldt.

Det er ingen tvil om at visualiseringen er vakker og har stor wow-effekt. Men hva med de som liker best å se været på «gamlemåten» – med værsymboler i tabell? Ja takk, begge deler, sier vi. Rask oversikt er viktig for mange og langtidsvarsel i tabell og graf er derfor beholdt, i tillegg til den nye visualiseringen.

Tekst som sier hvordan været blir

Det er stor variasjon i hva brukeren vil ha når de åpner Yr-appen. Du har bonden som vil vite duggpunkt. Fiskeren som er opptatt av bølgehøyde og vind. Men det folk flest lurer på når de sjekker en værtjeneste om morgenen er: Hva skal jeg ha på meg i dag? Trenger jeg paraply?

Behovet for rask oversikt ble til en kort tekstoppsummering av dagen, formidlet på en måte man ville sagt det til en venn eller slektning. Teksten dukker opp i første vindu når man åpner appen:

Tekstoppsummeringen i sin helhet er ikke tenkt å erstatte meteorologens tekstvarsel (ikke med i den nye versjonen). Vi utvikler nye produkter som vil gi brukerne samme type informasjon, og kanskje mer, når det kommer til varsler for større områder.

Se når regnet (eller snøen) kommer

90-minutters nedbørvarselet vårt, også kalt nåvarsel, har hatt stor suksess med å fange lokale regnbyger i  den forrige appen. Du finner det også i den nye appen: Nederst til høyre i første skjermen/himmelvisningen når nedbøren nærmer seg. Det er basert på radar og oppdateres hvert 7,5 minutt, noe som gjør det til det mest presise varselet på Yr.

Vi hjelper deg

Vi håper du liker den nye brukeropplevelsen og at appen hjelper deg med å gjøre deg klar for all slags vær. Du kan laste ned appen i App Store eller Google Play. Som ny bruker vil det kanskje dukke opp spørsmål. Ta en titt på standard spørsmål-og-svarene om den nye appen. Finner du ikke svar på det du lurer på kan du kontakte oss her.

Lykke til!