Hva betyr «vindfullt» og «kraftig» vind?

Teksten som oppsummerer været i åpningskjermen er basert på de første sekstimers-periodene i værvarselet.

Her ser du grenseverdiene for vind i disse tekstene:

Vindstyrke (i meter per sekund)

Tekst

0 - 7.9 m/s – 10.8 m/s  (Frisk bris)

(ingen tekst)

10.8 m/s – 17.2m/s (Liten til stiv kuling)

«vindfullt»

Over 17.2 m/s (Sterk kuling og alt opp til og med orkan styrke)

«kraftig vind»

I liten til stiv kuling («vindfullt») blir det vanskelig å bruke paraply og man merker godt motstand når man går. Ved stiv kuling er det vanskelig å holde seg på beina og det kan oppstå bølger på 4-5 meter.

Alt fra sterk kuling og oppover betegnes som «kraftig» fordi gjenstander utendørs kan løsne og blåse avgårde, fjellet «står i kok», og på sjøen oppstår det høye bølger.

Her kan du lese mer om de ulike vindstyrkene.

Nytt!

Vi tester også ut områdevind i tekstene slik at brukerne også kan få verdifull informasjon om vind i området rundt sitt valgte stedet. Områdevinden er maks vind innen en radius på cirka 10 kilometer.

vindfullt.jpg        detblir.jpg